Loading...
 

Zomercompetitie

Auteur: Jos Maaskant - Gepubliceerd 2006-07-25 00:00 - ( Gelezen)
Ronde 7

In de 7e ronde viel er een daverende verrassing te noteren. Bas van de Graaf had tegen Maaskant een toren meer maar zag een mat in twee over het hoofd. Ook dat is schaken. Het punt werd met groot genoegen genoteerd door Maaskant onder het motto: het kan de beste overkomen {een mat in twee over het hoofd zien :-)  }. Bas corrigeerde zich door zowel Adri de Jonge als Kim Fierens te verslaan.

Zomercompetitie

Auteur: Jos Maaskant - Gepubliceerd 2006-07-22 00:00 - ( Gelezen)
6e ronde

In de 6e ronde heeft Sjaak Spiegels zich nadrukkelijk gemeld als titelkandidaat.
Sjaak won in de hoogste poule van Arend Bandsma en Peter de Vrieze. Tegen zomergast Aarnoud werd een benauwde remise behaald. Sjaak heeft nu 7 punten uit 9.

Zomercompetitie

Auteur: Jos Maaskant - Gepubliceerd 2006-07-16 00:00 - ( Gelezen)
5e ronde

Na de 5e ronde gaat Bas van de Graaf aan de leiding met 9 uit 9. Verduijn staat op evenveel punten maar heeft 6 wedstrijden meer gespeeld. Op de derde plaats staat Pang Yuen met 7 uit 15. Daarachter staan Baars en Hoogstrate die in ronde 5 niet goed genoeg hebben gescoord.

Zomercompetitie

Auteur: Jos Maaskant - Gepubliceerd 2006-06-27 00:00 - ( Gelezen)
3e ronde

In de 3e ronde is de zomerkoning van 2005 ingestroomd: Peter de Vrieze.
Met de zomerkoning kwamen ook Van de Graaf en Bimmel voor het eerst op appèl. Van deze drie wist alleen Van de Graaf de volle buit binnen te halen.

Zomercompetitie

Auteur: Jos Maaskant - Gepubliceerd 2006-06-20 00:00 - ( Gelezen)
2e ronde

Yuen en Verduijn de Boer gaan samen aan de leiding met 4 uit 6 na twee speelronden.

Zomercompetitie

Auteur: Jos Maaskant - Gepubliceerd 2006-06-17 00:00 - ( Gelezen)
We zijn weer begonnen!

De zomercompetitie is met ingang van maandag 12 juni weer begonnen.

De ware kampioen

Auteur: Paul Greefhorst - Gepubliceerd 2006-05-30 00:00 - ( Gelezen)
Hans Aangeenbrug scoort 83,2% in simultaan

Traditiegetrouw neemt de kampioen van schaakclub Zierikzee het op tegen de overige clubleden. Vandaar dat Hans Aangeenbrug afgelopen maandag simultaan speelde tegen 23 clubleden, geen gemakkelijke opgave. Hans speelde diverse openingen zodat er verschillende spelbeelden op de borden verschenen, misschien om de valstrikken en kansen beter te kunnen herkennen. Na 12 ronden in anderhalf uur kon Hans het eerste punt noteren. Voor alle duidelijkheid het tempo van Hans was ongeveer 180 zetten per uur en dat van de tegenstanders 8. De volgende 8 partijen won Hans ook de negende was een remise tegen Pang Yuen. Tegen middernacht waren er nog 10 spelers in de strijd met ingewikkelde stellingen op de borden maar Hans bleek een ijzeren conditie te hebben en bleef scherp spelen. John van Dalsen kon remise houden. Bas van de Graaf en Herman Jukkenekke, de nummers 2 en 3 van de competitie wisten te winnen evenals de beste jeugdspeler Kedem Gutkind. Al met al een score van 83,2 %, een fantastisch resultaat van Hans.  

Hans kampioen

Auteur: Martin Krijger - Gepubliceerd 2006-05-16 00:00 - ( Gelezen)
hij moest er wel nog hard voor werken

Ook in de slotronde won Hans Aangeenbrug zijn partij. Da ging niet vanzelf. Tegenstander Peter de Vrieze speelde uitstekend, en leek zelfs iets beter te staan. Aangeenbrug, die niet zeker wist of hij met een remise ook kampioen zou worden, speelde één van zijn moeilijkste partijen van dit seizoen. Maar een terecht kampioen kan ook zweten, en in de late uurtjes wist hij toch nog de winst naar zich toe te trekken. Met een zeer hoge score van ruim 80% hield hij Bas van de Graaf net achter zich. Laatstgenoemde ging voor zijn laatste kansje op het kampioenschap, en won na een sterke partij in het verre eindspel van Martin Krijger. Herman Jukkenekke en Sjaak Spiegels besloten tot remise. Jukkenekke, die de bronzen medaille krijgt, speelde zijn beste seizoen ooit. Zoals altijd speelde hij vol op de aanval, maar waar hij vroeger nog wel eens een foutje maakte, speelde hij dit seizoen vrijwel vlekkeloos. Opmerkelijk is de hoge klassering van Adrie de Jonge. Ook zijn spel is weer verbeterd, met een terechte vijfde plaats als beloning. Zijn sterke punt is zijn rekenkracht. Als hij ook zijn positiespel nog weet te verbeteren, zou hij in de toekomst nog hoger kunnen komen.

Adrie de Jonge stijgt meest in ELO-punten

Auteur: Martin Krijger - Gepubliceerd 2006-05-16 00:00 - ( Gelezen)
Bas vd Graaf sterker dan vorig seizoen?

De ELO-score wordt berekend uit de starkte van de tegenstand, en de behaalde resultaten tegen iemand. Met een overwinning op een sterke speler scoor je meer punten, dan met een zege op een zwakkere.De cijfers hieronder zijn de berekende ratings (ELO-punten) uit de clubcompetitie. Ook kun je, als je van twee spelers de ratings weet, de waarschijnlijke score berekenen. Zo is de kans om van iemand te winnen, die 100 ELOpunten meer heeft: ca. 25%

Zierikzee uitgebekerd.

Auteur: Martin Krijger - Gepubliceerd 2006-05-13 00:00 - ( Gelezen)
Stranding in de halve finale in Goes.

In de halve finale om de strijd om de Zeeuwse beker traden we vrijdagavond 12 mei aan tegen Goes. De strijd ging lang gelijk op, maar tegen het einde van de speeltijd ging het fout. Ik (Martin) was het eerst klaar. Na een gelijkopgaande partij maakte ik in tijdnood enkele foutjes, en ging, uiteindelijk in moeilijke stelling, door m'n vlag. Hans speelde een goede partij, de drakenaanval van de Pirc. Hij kreeg er een kansrijke stelling mee, maar gaf een pionnetje, en ook een beetje initiatief weg, toen hij in het middenspel het eindspel al aan het berekenen was. Misschien was het eindspel nog te houden geweest, maar onder tijdsdruk schatte hij de positie van de vijandelijke koning verkeerd in. Richard deed het aanvankelijk goed met zijn leeuw, maar uiteindelijk speelde ook hem de tijd parten, en ging in het eindspel ten onder. Arend speelde de beste partij van de avond. Hij drukte zijn tegenstander helemaal terug, en verlamde diens stelling. Daarbij had Arend nog veel meer tijd over voor het eindspel. En toen zag hij het niet meer. Door de druk van de steeds minder wordende tijd, overzag hij, dat hij met een simpel schaakje kon winnen. Dit kostte hem een toren tegen een pion. Het resterende eindspel met drie pionnen tegen een loper was remise.