In de 24e ronde van in totaal 27 van de interne competitie streed Martin Krijger tegen Sjaak Spiegels voor zijn laatste kans op het kampioenschap. En dat mislukte. De op de tweede plaats staande Kees van den Nieuwendijk raakte iets verder achterop door een remise tegen Jac Weeland.
Sjaak Spiegels speelde, om een eventuele voorbereiding van Martin Krijger uit de weg te gaan, de voor hem ongebruikelijke Scheveninger variant van het Siciliaans. Na een aantal strategische manoeuvres kreeg Spiegels een aanval via de c-lijn, maar Krijger wist even later het initiatief naar zich toe te trekken hoewel zijn stelling iets minder was. Hij zette een koningsaanval op waarop Spiegels een stuk offerde om de koningsstelling van Krijger open te breken. Inmiddels was de tijdnoodfase aangebroken waarin de partij eigenlijk beslist werd. Krijger overzag een winnende voortzetting en gaf even later een stuk weg. In het overgebleven eindspel stond Spiegels drie pionnen voor maar beiden hadden een loper van ongelijke kleur. Dit is ondanks een pionnenoverwicht vaak toch remise. Zo ook nu, maar Krijger zag het niet en gaf op.
Jac Weeland speelde met zwart het Albins tegengambiet tegen Kees van den Nieuwendijk. Als wit na het aannemen van het pionoffer verkeerd voortzet is hij het haasje. Maar Van den Nieuwendijk deed het goede: a2-a3, waarmee het meeste venijn uit de stelling was. Weeland kreeg nog wel zijn geofferde pion terug, maar het evenwicht werd niet meer verbroken met remise als gevolg.
Mark van Rooten ging te enthousiast met zijn toren in het midden in de aanval. Eric Bouman viel te toren naar hartenlust aan waarop deze zich terug moest trekken. Bouman zette zijn stevige aanval door en veroverde de toren waarop van Rooten opgaf.
Marnix den Boer verwachtte Russisch maar kreeg met Chinees vuurwerk van Peter de Vrieze te maken. Nadat zijn witte loper met enkele pionzetten verjaagd was verloor hij een pion. En na een penning op zijn dame ging de loper zelf ook verloren. Den Boer ondernam nog enkele pogingen maar die liepen stuk op de Chinese muur die De Vrieze opgetrokken had. Den Boer gaf op.
Frans Jansen zette na een degelijke opening de aanval in op de stelling van Marco Vieveen. Het ging langzaam, maar zeker. Op de 38e zet forceerde hij een gaatje van een pion, dat uitgroeide tot een gat van drie pionnen. Toen ging het snel en Vieveen gaf op de 54e zet op.
Fokko Baakman en Paul Greefhorst kwamen ongeveer gelijk uit de opening maar in het middenspel kon Baakman hier en daar een pionnetje pikken. Toen Greefhorst in het eindspel een gevaarlijk paard van Baakman wilde neutraliseren verdedigde deze verkeerd en kreeg Greefhorst weer spel. Met nog maar enkele seconden wist hij met een torenoffer de pionnenwedloop naar de overkant te winnen en met schaak als eerste te promoveren. Baakmans laatste toren was daarna niet meer te redden en hij gaf op