Bord 1. Sjaak wint. Sjaak, met zwart, stond aanvankelijk gedrukt. Wit had een groot ruimte overwicht en zocht de koningsaanval. Toen Sjaak besloot zijn mooie koningsloper te ruilen kreeg hij wat tegenspel. Het zwarte paard kon een mooie centrale positie bemachtigen. De zwarte torens probeerden druk te zetten op de C pion. Toch was het wit die in de tijdnood fase een pion wist te winnen. En gelijk met een pionnen opmars begonnen. Met een dubbelaanval zou zwart een pion terugwinnen, maar wit liet zijn dame instaan. Na dit dame verlies gaf wit gelijk op.
Bord 2. Martin wint Martin met wit speelde de Caro Cann niet helemaal goed waarop zwart een stevige koningsaanval lanceerde. Hij zette heeldreigend zijn dame op h4, en stelde daaromheen twee lopers en twee paarden op, de witte stelling leek onder de voet te worden gelopen. Maar… tot beider verbazing was na een simpel Pf3 van wit de zwarte dame opgeloten. Na nog wee zetten streek zwart de vlag.
Bord 3. Ben verliest met zwart Bij Ben ging het toch nog mis. Zijn tegenstander offerde in de opening een loper voor twee pionnen en kreeg aanvallend spel. Ben wist het aanvankelijk te keepen, maar ergens ging het mis en speelde hij een eindspel met toren en loper tegen een dame. Dit was niet houden.
Bord 4. Peter remiseert met wit Na anderhalf uur werden pas de eerste kleine stukken geslagen. Het was in een gesloten stelling met opgerukte pionnen op de dame vleugel waardoor de 2 torens en dame van wit onvoldoende in het spel kwamen. Door een dreigende penning van loper op toren kon wit een pion voorkomen. Deze, en ook de stelling, werd met de grootste moeite verdedigd waarbij zwart op het laatst in het toreneindspel de winnende voortzetting met zijn koning (!) miste en tot remise werd besloten.
huishoudelijke competitie
De partij van Hans Aangeenbrug tegen Kees van den Nieuwendijk was een Slavische met een opmerkelijk Lg4 van Kees. Na pe5 Lh5 was er niet veel aan de hand geweest. Kees deed echter Pf6 en na Pxg4 e4 stond Hans al veel beter. In het verloop verloor Kees een stuk en speelde nog lang door. Tevergeefs: 1-0.
Teun Brouwer kwam met wit al vrij vlot op een toren voorsprong na een mooie dame-aanval, maar niet lang daarna zag Teun een paard over het hoofd waardoor Erik de Vrieze Teuns dame kon slaan. Hierna was er voor wit geen houden meer aan: 0-1.
De partij tussen Paul Greefhorst en Hans Baris ging redelijk gelijk op. Hans kwam een pion voor te staan maar Paul sloeg terug door een aantal stukken af te ruilen. Hans dacht dit te kunnen pareren, maar het terugslaan van een paard zou tot een onverbiddelijke vork op toren en koning uitdraaien. Met een stuk en een pion achter wist Hans toch nog mooi terug te komen en het stuk terug te winnen. Dit kostte wel twee pionnen en in het eindspel met twee torens had Paul 6 pionnen tegen Hans 3. Paul maakte geen fouten meer ruilde een toren af en drukte zijn pionnen langzaam naar de zesde rij waarna Hans het 'mat-in-een'-veld opzocht en meteen opgaf toen hij zich dat realiseerde.
Na een opening waarin zowel Pang Yuen als Pieter Jan van Strien een aantal verkeerde zetten deden, ontstond een intensief eindspel. Hierin maakte Pieter-Jan een cruciale fout waardoor het spel in zijn nadeel kantelde. Pang maakte dit vervolgens snel af: 1-0.
Dick Doeswijk deed een gewaagde opening, maar wie waagt wint niet altijd. Zijn voortzetting was echter slecht en de zijn stelling en koning kwamen bloot te liggen, waarna Dick opgaf.
René van Rikxoort opende goed tegen Marnix den Boer, maar vergat te rokeren. Daardoor kon Marnix een combinatie van aftrekaanval en penning een paard winnen. Na nog een verkapte aanval gaf René op.
Henny de Jonge verloor een paard tegen Mark van Rooten, maar bracht desondanks sterke druk op de zwarte vleugel. Sterk, maar niet doorslaggevend en het stuk voorsprong bleek uiteindelijk voldoende doorslag te geven voor de winst van zwart.
De partij van Eric Bouman tegen Frans Jansen laat zich het best omschrijven als een eniger mate verkrachte "Fried Liver", waarbij wit na afruil van een paar pionnen loper won maar een dubbelpion op de a rij en een geïsoleerde pion op e5 overhield. Zwart heeft daarna verzuimd en had een paard tegen de b4-pion moeten ruilen. Na analyse bleek dat zwart dan in alle gevallen gewonnen had, maar ja dat is achteraf en wit heeft heel verdiend na dit verzuim de winst naar zich toegetrokken.
John van Dalsen kwam rustig uit de opening en Piet de Vreede met zwart zocht wel naar wat vuriger tegenspel. Verder dan een aantal mooie combinaties kwamen beide spelers niet, telkens vonden ze het juiste antwoord op elkaars plaagstootjes. Uiteindelijk tekenden beide hun derde remise aan.
Chris Van Eldik speelde niet geheel onverwacht een Italiaanse opening en paste daarna de tactiek van de verschroeide aarde toe. Dat wil zeggen afruilen zodra er iets valt af te ruilen. Kees Bimmel probeerde wel het afruilen van de dames te voorkomen door dit telkens te weigeren maar kon het uiteindelijk niet voorkomen. Toen de stofwolken op het slagveld waren opgetrokken stond er een eindspel op het bord met ieder nog 2 stukken en een aantal pionnen. Bimmel beschikte echter over 2 vrijpionnen. In deze situatie sloeg Van Eldik een pion op h6 met zijn loper in de veronderstelling dat Bimmel met zijn pion op g7 terug zou slaan. Bimmel kon echter terugslaan met zijn koning. Van Eldik gaf op.