Pang Yuen dacht met een leuke variant van het Slavisch Hans Aangeenbrug te verrassen. Zijn loper f5 was inderdaad niet verwacht, maar ook niet goed. Aangeenbrug sloeg met zijn dame in op de vijandelijke damevleugel, en Yuen had er niet veel verweer tegen omdat zijn loper op f5, die de witte velden had kunnen controleren, afgesloten was van het strijdtoneel.
Ben Snethorst had geen goed antwoord op een provocerende vroege dameuitval van Bas van de Graaf. Hij kwam een beetje in de problemen met zwakke velden, en zag zich genoodzaakt zijn witte loper af te ruilen tegen een dreigend zwart paard. Hierdoor werden echter zijn witte velden flink verzwakt en kon hij geen weerstand meer bieden tegen de oprukkende zwarte stukken, en moest opgeven.
Kees van den Nieuwendijk en Jac Weeland houden beiden van aanvallend schaak en gingen er eens lekker voor zitten. Weeland lanceerde een combinatie op de vijandelijke damevleugel en won via een ingewikkelde afruil een stuk. Toen ging hij twijfelen aan zichzelf of zijn stelling en speelde, geheel tegen zijn natuur in, op safe. In plaats van door te drukken gaf hij Van den Nieuwendijk kans op herstel. Die pakte dit goed aan en wist kundig zijn nadeel terug te winnen en de remise binnen te slepen.
René van Rikxoort speelde een prima partij. Hij wist de stelling zo moeilijk te maken dat Teun Brouwer veel tijd nodig had om een goede verdediging te bedenken en ook nog wel eens vergat zijn klok in te drukken als hij gezet had. Van Rikxoort buitte de voordelen bekwaam uit, uiteindelijk won hij door tijdsoverschrijding van Brouwer.
Dick Doeswijk produceerde enkele mindere zetten en gaf zo Henny de Jonge de kans haar stelling snel te versterken en uiteindelijk met mat in haar voordeel te beslissen.
Paul Greefhorst begon slecht tegen Hans Baris. Als na drie zetten week hij af van de gangbare theorie en zette Baris daarmee flink aan het denken. Die was blijkbaar zo verrast, dat hij een stukwinst op de vijfde zet over het hoofd zag, maar wist wel door goed spel twee pionnen voor te komen. Greefhorst kwam hierna toch weer beter in het spel en wist na een door Baris gemiste röntgenaanval op een paard een kwaliteit te winnen. Nadat Baris op de 27e zet een paardvork dacht te plaatsen, bleek het veld gedekt en het paard niet. Met één toren meer was het eindspel voor Greefhorst vervolgens makkelijk en werd Baris tot overgave gedwongen.
Marco Vieveen is een goede schaker die door zijn onverwoestbaar optimisme al menige moeilijke stelling won. Maar het optimisme kan ook in zijn nadeel werken. Zo ook tegen Sjaak Spiegels. Vieveen ging bij de eerste de beste gelegenheid de stelling van Spiegels te lijf. Deze moest wel erg goed oppassen, maar slaagde erin zijn ontwikkeling door te zetten en al zijn stukken een goed plekje te geven. De aanval van Vieveen verzandde, en hij bleef zitten met een slecht ontwikkelde stelling waarin meerdere stukken nog niets deden. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke prooi voor Spiegels die hiermee eindelijk weer een overwinning boekte.