In een gesloten Damegambiet begonnen Hans Aangeenbrug en Kees van den Nieuwendijk aan een langzame en moeilijke partij. Voor de zwartspeler was het de tweede test van het seizoen, tot dusver had hij alleen in Bas van de Graaf zijn meerdere moeten erkennen. Aangeenbrug met wit leek heel goed door het middenspel te komen, zijn witte loper keek dreigend naar de zwakke witte velden aan de overkant van het bord. Met goed spel wist Van den Nieuwendijk afruil hiervan af te dwingen, maar kreeg toch een sterke aanval over zich heen. Toen Van den Nieuwendijk dacht dat hij compleet verloren stond gaf hij op. In de analyse na de partij leek het er echter sterk op dat hij niet had hoeven op te geven, zijn verre vrijpion bleek meer mogelijkheden te hebben dan hij gedacht had.
Kedem Gutkind verdedigde zich met de Caro-Cann tegen de witte aanval van toen nog koploper Bas van de Graaf. Deze opening is een gesloten systeem wat de tegenstander bijna geen aanknopingspunten geeft. Zo ook nu niet, alleen is de keerzijde dan wel dat ook de zwartspeler dit probleem heeft. De partij eindigde dan ook in remise, waardoor een winnende Hans Aangeenbrug later op de avond Van de Graaf voorbijging op de ranglijst.
Martin Krijger offerde al snel een pion voor en betere ontwikkeling en kreeg de wind in de zeilen voor een flinke aanval. Kees Bimmel wilde zich niet beperken tot een saaie verdediging, maar probeerde het roer in handen te nemen met een tegenoffer. Er ontspon zich een stormachtige strijd over het hele bord, waarbij beide koningen als kapiteins op de voorplecht in het midden bleven. Uiteindelijk werd dit Bimmel noodlottig. Waar de koning van Krijger nog kon schuilen achter een pionnetje, bleek zijn collega aan de overkant te kwetsbaar. Bimmel kon het uiteindelijk binnenvallen van beide witte torens niet verhinderen en streek de vlag.
Sjaak Spiegels speelde met wit tegen Paul Greefhorst voor wie het altijd de vraag is hoe hij uit de opening komt. Deze keer maakte Greefhorst geen fout en na het afruilen van wat stukken kon hij een aanval opzetten en won een kwaliteit omdat Spiegels niet zag dat Greefhorst eigenlijk een stuk weg blunderde. Met een kwaliteit voorsprong heb je tegen Spiegels nog niet gewonnen en de laatste kwam sterk terug, won de kwaliteit en twee pionnen terug en leek het beste spel te hebben. In het eindspel blunderde Spiegels echter twee pionnen en mogelijk ook de partij weg. Met de angst van nog een bunder van zijn kant bood Greefhorst direct remise aan wat Spiegels accepteerde.
Zoals vaker gebeurt veloor Peter de Vrieze in de opening een pion, maar kwam in het middenspel wat beter te staan en veroverde de pion terug. Tegenstander Mark van Rooten ging toch optimistisch in de aanval, maar overzag een gemene penning die hem zijn dame kostte, en gaf op.
Marco Vieveen opende sterk en zette de stukken van witspeler Dick Doeswijk aardig klem. Optimistisch gaf hij vol gas, maar overzag een hindernis wat hem een loper kostte. Hij liet zich echter niet uit het veld slaan, zette door en oogstte als mooie beloning dat hij de koning van Doeswijk keurig in een hoekje mat kon zetten.