Het verslag is van Dig.
De enige overwinning werd geboekt door Dig de Graaf maar dat was zonder verlies van enig zweetdruppel. HWP bleek namelijk niet in staat het volle achttal mee naar Scherpenisse te nemen waardoor het tweede bord onbezet bleef. Op het achtste bord haalde Johnny van den Berge het eerste halfje binnen na een damegambiet. Na afruil van de lichte stukken zagen beide spelers het nut van verder spelen niet meer in en werd de vrede getekend.
Rick van de Breevaart kreeg op zesde bord de Aljechin tegenover zich en beantwoordde dat met f3. Deze verzwakking kostte hem uiteindelijk een pion maar door de verkeerde voortzetting werd dat een stuk. Nadat zijn tegenstander de druk op f7 had geneutraliseerd kon deze het initiatief over nemen waarna aan mat niet meer te ontkomen viel.
Op het vierde bord speelde Sebastiaan Koedoot een damegambiet waarbij de strijd gelijk opging. Na een grote afruil bleef zijn tegenstander met een pluspion op de damevleugel over en Koedoot op de koningsvleugel. Nadat er een dame-eindspel resteerde vreesde Koedoot de zwarte vrijpion waarna hij eieren voor zijn geld koos en berustte in remise.
Hierdoor waren alle Thoolse spelers klaar met een 2-2 tussenstand. De kansen om weer op voorsprong te komen waren het grootst bij Kedem Gutkind op het zevende bord. Na een Scandinavische verdediging dacht zijn tegenstander na een paardenruil via matdreiging een stuk te winnen maar dat kon met f5 worden voorkomen. De witspeler sloeg hierna ten onrechte in op h7 waarbij Gutkind simpel stukwinst over het hoofd zag. Hij vervolgde echter met het inleveren van twee kwallen en moest capituleren.
Het niet winnen van deze partij bleek cruciaal te zijn bleek later. Op het eerste bord kwam Hans Aangeenbrug prima uit de startblokken met zwart maar wachtte te lang om een pion terug te pakken. Hij overzag daarna een dubbele aanval op zijn f7 pion waarna zijn pionnenstelling verzwakt werd. Mede door het sterke witte loperpaar kon Aangeenbrug de druk niet meer weerstaan en moest opgeven.
Met deze 4-2 achterstand was de opdracht voor Martin Krijger en Bas van de Graaf duidelijk, namelijk winnen. Beiden stonden iets beter maar zeker niet gewonnen. Krijger kwam prettig te staan na op het vijfde bord. Door complicaties ging veel tijd verloren en dit zorgde nog voor een spannende tijdscontrole mede doordat hij dacht een zet meer gedaan te hebben dan in werkelijkheid het geval was. Gelukkig werd deze hobbel goed genomen maar na nog enkele zetten gespeeld te hebben bleek in een dichtgeschoven stelling remise het hoogst haalbare.
Bas van de Graaf, met zwart, had op het derde bord net zoals zijn tegenstander een dubbele fianchetto op het bord getoverd. In het middenspel volgde er een dubbele afruil op e4 waardoor de witspeler opgezadeld werd met een dubbelpion. Lange tijd probeerde Van de Graaf hiervan te profiteren maar dit bleek niet te lukken waardoor ook hij de punten moest delen.
Een gelijkspel had er in gezeten maar een 5-3 nederlaag waren de kille cijfers op het einde van de dag.