Mark, die na een 15-tal zetten al handig een stuk voorsprong had, behield die voorsprong in het eindspel en kon de partij eenvoudig naar zich toetrekken.

Peter de Vrieze raakte al in het begin van zijn partij een pion kwijt door een goede tactische zet van Pang Yuen. Hoewel de stelling later in de partij een licht voordeel voor Peter toonde, kon Peter door zetdwang drie keer dezelfde stelling forceren: remise.

Ook remise door zetherhaling werd de partij tussen Marco Vieveen en Jan Heiligers. Hoewel Jan via een listige paardvork de dame van Marco wist te veroveren kreeg Marco daarvoor twee torens op twee open lijnen richting de vijandelijke koning. Terwijl Marco zich al rijk rekende kon Jan echter via zetdwang remise afdwingen.

Rene van Rikxoort dacht met een kwaliteitsoffer een betere stelling te verkrijgen tegen Frans Jansen. Helaas voor Rene pakte e.e.a. verkeerd uit en na 20 zetten was een mat niet meer te voorkomen.

Herman Jukkenekke speelde tegen Aat Brakel het spaans middengambiet. Hermans koningaanval kwam 1 tempo tekort om mat te forceren, maar het door stellingsvoordeel kon Herman de geofferde pion en ook nog een tweede terugwinnen. In een naar remise ruikend eindspel met paard en toren wist Herman echter een gemene val voor Aats paard te zetten, waarna Aat de strijd opgaf. Herman stijgt hierdoor van de 10e naar de 6e plaats op de ranglijst.

Teun Brouwer sloeg een remise-aanbod van Fokko Baakman af, omdat hij dacht met een paard voorsprong het eindspel toch te kunnen winnen. Fokko wist echter de andere stukken vakkundig af te ruilen waardoor alsnog een remise genoteerd kon worden.

Alexander Greefhorst moest aantreden tegen zijn oude schaakleraar Jan Verduin de Boer. Gedurende het spel werden maar weinig stukken geslagen en nadat beide spelers al anderhalf uur bedenktijd hadden gebruikt stonden er nog steeds een groot aantal stukken op het bord. De partij kon alle kanten op en de partij zou waarschijnlijk worden beslist op tijd of een ondertijddruk gemaakte blunder. Beide spelers spraken daarom maar remise af.

Han van der Made mocht tegen de huidige nummer 1 aantreden: Bas van der Graaf. Het werd een spannende partij, waarbij Bas op het eind via een taktisch grapje een kwaliteit won, waarna Han zijn meerdere erkende. Bas verstevigt hiermee zijn voorsprong op de afwezige Hans Aangeenbrug.

Paul Greefhorst kwam met zwart veel beter uit de opening dan zijn tegenstander Kees Bimmel, die in de eerste 17 zetten maar lieft 5 keer met zijn koning moest spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindspel met toren en dame, waarbij Paul 1 pion voorsprong had. Met veel minder tijd op de klok durfde Paul dit eindspel toch niet aan en stelde remise voor, dat door Kees werd geaccepteerd.