Bas van de Graaf speelde met zwart de Taimanov-variant van het Spaans waarbij zwart een paard inruilt tegen de vijandelijke loper van de witte velden, waardoor zwart hierop meer spel krijgt. Hij maakte echter de vergissing zijn eigen loper van de zwarte velden in te sluiten en zijn loper van de witte velden te ruilen tegen een paard. Martin Krijger kon hierop een zogeheten “kwal” nestelen. Een kwal is een paard dat ver in de vijandelijke stelling staat en bijna niet weg te krijgen is. Van de Graaf zijn koningsvleugel kwam onder druk te staan, en Krijger kon met een schijnoffer van de kwal een gat in de vijandelijke stelling slaan. Van de Graaf leek zich nog te kunnen redden met een onverwachte damezet en stelde remise voor. Krijger weigerde en speelde in het eindspel alles of niets. Van de Graaf ging daarop ook voor de winst, maar dat was verkeerd. Krijger veroverde teveel zwarte pionnen, waarna Van de Graaf opgaf.
In een ook al Spaanse opening nam Kedem Gutkind het initiatief tegen Piet de Vreede. Kennelijk gewaarschuwd door het feit dat De Vreede al enige tijd niet verloren had hield hij zijn verdediging goed dicht en ging op zoek naar kleine kansjes: en die kwamen! Toen De Vreede zijn loper wat ongelukkig “op de tocht” zette leverde dat Gutkind een centrumpion op die hij vervolgens niet meer teruggaf. Hoe de Vreede zich ook inspande, Gutkind ruilde veelvuldig af, zorgde dat zijn pionnenstelling gezond bleef en trok rustig in de richting van de zwarte koningsstelling. Tenslotte, toen de laatste torens ook geruild waren, bleek hij op beide vleugels met twee pionnen tegen één verdiend aan het langste eind te trekken, zijn eigen koning was geen moment in gevaar geweest.
Mark van Rooten en Frans Nijman speelden een evenwichtige partij waarbij beide vleugels open gespeeld werden en beiden tegengesteld rokeerden. Dit geeft altijd leuk aanvallend spel te zien en de koningsvleugel van Nijman ging helemaal open. Van Rooten had het geheel al van tevoren goed bekeken, ruilde zoveel mogelijk af en hield een vrijpion over. De vrije doortocht van dit “boertje” bleek genoeg om Nijman tot overgave te dwingen.
Zierikzee D remiseerde thuis tegen Denk en Zet C, het verslag is van Capatein Marco:
We hebben gister tegen Scherpenisse, Denk en Zet C gespeeld. De uitslag heb ik als bijlage bijgesloten. Paul blunderde zijn dame weg, maar pakte een paar zetten later de dame van de tegenpartij terug toen deze blunderde. Uiteindelijk kwamen ze remise overeen. Zo ook Fokko die bij Andries de Meyer er ook niet goed door kwam. Ook zij gingen remise aan.
John opende zoals gewoonlijk met zijn pionnen op de zesde lijn op een rij. Het bracht hem echter niet de gewenste winst. Ik kon mooi openen en plaatste een dodelijke loper op positie a2 welke versterkt werd door de andere loper. Guido vd Breevaart verwachtte echter dat ik zijn klem staande loper wel af zou ruilen voor mijn superloper, maar ik sloeg zijn paard. Dit luidde zijn einde in en hij gaf op. Het gevolg was een eindstand van 2-2. Dit is gelijk aan de uitslag vorige week tegen Oostkapelle.