Sjaak Spiegels opende weer met een gesloten Siciliaan waarop Kees van den Nieuwendijk origineel regeerde door lang te rokeren. Hij forceerde er een gevaarlijk uitziende aanval op de koningsstelling van Spiegels mee. Maar Spiegels had toch wel een meer solide opstelling en leek een winnende combinatie op het bord te krijgen. Van den Nieuwendijk stelde remise voor wat Spiegels na lang denken aannam. En tot ieders verbazing. Spiegels zelf had het niet gezien.
Peter de Vrieze trok een loper terug na een paardaanval van Martin Krijger. Deze kreeg hierdoor een betere ontwikkeling en ruimtevoordeel. De Vrieze kon uiteindelijk zijn koning niet in veiligheid brengen en gaf op voordat hij mat ging.
Kees Bimmel benadert zijn topvorm weer! Nu offerde hij een pion voor een snelle ontwikkeling waarna Pieter-Jan van Strien zich genoodzaakt zag een pion met zijn dame te dekken. Bimmel zag er direct een mooi doelwit in en joeg de dame met enkele zetten op. De dame ging niet verloren maar Van Strien verloor wel beide torens waartegenover slechts een loper en een pion stonden. Het was een bizar schouwspel, de beide paarden van Bimmel stonden in de verre uithoeken waar eerst de torens van van Strien stonden. Van Strien gaf op.
Jac Weeland en Frans Nijman trokken beiden al snel ten aanval maar Nijman zette zijn stelling wel heel erg ver open. Weeland had zijn stukken heel goed opgesteld en infiltreerde diep in de vijandelijke veste. Het leverde hem een toren op waarna Nijman opgaf.
In een rustig voortkabbelende partij zag Eric Bouman stukverlies over het hoofd. Kim Fierens dacht toen het karwei redelijk makkelijk te kunnen klaren maar zijn koning stond wel heel erg open en bloot. Met een venijnig aftrekschaakje veroverde Bouman de dame van Fierens waarna deze opgaf.
Chris van Eldik dacht een pion te winnen maar verkeek zich op een combinatie, wat juist zijn tegenstander Erik de Vrieze een stuk opleverde. De Vrieze dacht toen eens lekker in de aanval te gaan maar Van Eldik verhinderde dat door zoveel mogelijk af te ruilen. Alleen houdt dat een keer op, zo ook nu. De Vrieze’s loper van de witte velden bleef over en heerste als een vorst over het bord. Van Eldik bleef niets anders over dan op te geven.
Teun Brouwer forceerde al snel een open aanvalslijn op de koningsvleugel waarna Frans Jansen niet kon achterblijven en een paard op F7 offerde. F7 is het standaard zwakke veld op een schaakbord waarop menige partij beslist wordt. Vervolgens trok Brouwer weer ten aanval ondanks de zwakke positie van zijn koning en zijn nog niet ontwikkelde damevleugel. Hij verovert een paar stukken maar Jansen wsit met een pion bijna tot dame te promoveren. Bijna… Hij overzag een prachtige koningszet van Brouwer en stond verloren. Maar Brouwer hadveel tijd verbruikt en verloor uiteindelijk door tijdsoverschrijding. Een jammerlijk eind van een prachtige partij.
Paul Greefhorst had zijn avond niet. Zijn paard kwam al gauw in het nauw en hij dacht dit te verdedigen met een damezet. Maar tegenstander Marnix den Boer kon de dame gewoon slaan. Greefhorst was al vroeg thuis.