Sjaak Spiegels liet weer eens zien waarom hij en niemand anders kampioen wordt. Ook als zijn tegenstander eigenlijk niets weggeeft blijft hij winnen. Eric Bouwman en Spiegels bereikten een gelijke stelling maar Spiegels wist door steeds de beste zet te vinden een pionnetje te winnen en een positioneel voordeeltje te behalen. Als bijna vanzelf rolde er na een poosje een matdreiging uit die wit tot opgeven dwong.
Martin Krijger keek vreemd op toen Fokko Baakman in een ogenschijnlijk rustige stelling een paard tegen twee pionnen offerde om de koningsstelling open te breken. Krijger sloot vervolgens het centrum af en dacht dat het niet zo’n vaart zou lopen allemaal. Dat liep het dus wel. Baakman speelde zijn overgebleven paard in drie zetten om naar de koningsvleugel wat eigenlijk de aanzet was tot de winnende aanval. Krijger restte niets anders dan een afleidingsaanval op de andere vleugel. Baakman schrok, en waar alle omstander al rekening hielden met de winnende damezet speelde Baakman voorzichtig zijn zwarte loper. Krijger kon nog net de verschrikkelijk aanval onderbreken en won de partij alsnog.
Piet de Vreede zette een aardige aanval op en offerde ook nog eens twee pionnen. In zijn enthousiasme zette hij echter zijn dame op een verkeerde diagonaal wat hem ook nog eens een paard kostte. Ben Snethorst profiteerde dankbaar en schoof de partij bekwaam uit.
Jac Weeland verraste Kees van den Nieuwendijk met een onbekend maar levensgevaarlijk gambiet. Hij offerde hiermee tijdelijk een pion maar kreeg er een mooie aanval voor terug. Toen Van den Nieuwendijk te optimistisch met zijn g-pion naar voren ging werd een paard van hem gepend. Het stuk ging verloren en wit kon opgeven.
Een aanvankelijk gelijk opgaande partij tussen Teun Brouwer en Erik de Vrieze werd na het ruilen van de dames en een toren steeds spannender. De Vrieze offerde een loper voor een pionnendoorbraak. Brouwer kon nog net twee pionnen stoppen met zijn koning en een sterk paard. Vervolgens bleken de pionnen niet meer te verdedigen en De Vrieze gaf op.
In een aangenomen damegambiet Zette Marnix den Boer wat te optimistisch de damevleugel van Kees Bimmel onder druk. Bimmel kon de agressieve loper makkelijk verjagen wat hem tempovoordeel opleverde. Toen De Boer ook nog eens lang rokeerde liet Bimmel zien waarom hij inmiddels zo hoog op de ranglijst staat. Met een sterk centrum zette hij een vernietigende aanval op die hij bekroonde met een mooie matcombinatie.
Pang Yuen, na een lange afwezigheid weer terug, had een gelukje tegen Chris van Eldik en won. Wim van de Waarsenburg ruilde zijn loper tegen een toren en twee pionnen van Felix Schilling en kon daarna de partij uitspelen: 1-0
Paul Greefhorst speelde een sterke partij tegen Pieter-Jan van Strien en ging het eindspel in met een dame en 6 pionnen tegen een toren met 3 pionnen. Kat in het bakkie, totdat Paul zijn dame wegblunders en meteen opgaf.
Franse slag tegen de Zeeuwse degelijkheid of anders om? (Peter de Vrieze contra Frans Jansen ) Na een vlotte , degelijk ogende eerste 17 zetten van Peter met wit : , e4 ,g3 ,Lg2 etc. etc.tegen een rommelig en langzaam opererende zwart , kwam Peter in de volgende 6 zetten , met indrukwekkend dubbel toren en dame geschut op de door wit schoon geveegde zwarte dame vleugel zijn ver opgerukte witte a pionnetje te hulp ! Zwart bezette echter onopvallend het centrum en hield via lange diagonalen de witte koningstelling stiekem met lopers onder schot . Wit had het in de gaten en het oprukkende witte pionnetje kwam tot stilstand op a6 . Wit lag minstens 16 minuten voor in tijd op zwart en vroeg om helder water . Zwart ging van zwarte koffie over op een wijntje. De stelling beviel wit niet helemaal ;"was er misschien een rechtstreekse dreiging op zijn koningstelling mogelijk....?" Wit verzonk minstens 20 minuten in diep nadenken en meer en meer water en kwam tot een duidelijke conclusie : Afruilen ! Helaas , die conclusie bleek correct , de volgorde niet , wit kwam een kwaliteit achter , toren tegen loper , maar ook die loper liep klem , het duurde daarna zeker nog een uur en 25 zetten , maar toen boog wit het hoofd .