hieronder de partijverslagen; allen hartelijk bedankt voor het maken!

Een Siciliaan waarbij Adrie in de openingsfase een pionnetje verloor. Kees Van den Nieuwendijk bouwde rustig zijn stelling op met zijn lopers. Toen Adrie nog een loper verloor gaf hij de pijp aan Maarten.

Pang speelde een London-systeem. Hans Aangeenbrug speelde e5 en f5 en na Db3+ dacht Pang dat Pg5 kon. Dat kostte wel een vol stuk en Hans wikkelde (niet op zijn allerbest) af naar de winst.

Sjaak en Peter speelde een rustige opening. Waarin Sjaak zijn witte stukken iets actiever leek te kunnen plaatsen. Echter wist Peter dit volledig te neutraliseren en kreeg hij kansen om een aanval te starten over de f-lijn. Daarentegen koos Peter ervoor om een twee front te openen op de damevleugel. Sjaak pareerde dit en kreeg druk op een achtergebleven pion. Toen Peter toch de f-lijn opende was het wit die op twee fronten druk kon zetten. Om de f-lijn niet te verliezen speelde Peter zijn toren naar deze lijn. Dit was echter een blunder, die niet direct door Sjaak gezien werd. Toen Peter dacht dat het remise zou worden door zetherhaling zag Sjaak de combinatie wel en won een toren. hierna wist hij met wit de partij naar winst te loodsen.

De partij tussen Marnix en Martin ging lange tijd gelijk op tot Marnix zijn paard dat het centrum in bedwang hield terugtrok. Martin profiteerde door het centrum te openen en een loper van Marnix op een zijspoor te dwingen. Marnix zette nog een koningsaanval op touw maar de actievere stukken van Martin gaven de doorslag.

Piet De Vreede dacht de oude vertrouwde Spaanse opening op het bord te zetten, maar daar week zijn tegenstander al op de derde zet van af met Paard a4. Daarmee bracht hij niet alleen een nieuwtje maar tevens een venijnig trucje in het spel als de pion op e5, die nu immers ongedekt kwam te staan, zou worden geslagen. Als zwart daarna Dame g5 zou spelen kwam niet zwart, maar de witspeler voor grote problemen te staan. Daar zag Piet vanaf en bouwde, al loerend op eventuele winst eerst zijn verdediging op. Dat leverde hem toch die ene pion op terwijl het zwarte paard nogal ongelukkig kwam te staan. Na heel wat heen en weer geschuif waarbij wit winstkansen leek te hebben doordat hij de open d-en e-lijnen kon bezetten en tevens de diagonaal h1-a8, bleek zwart, na een toren te hebben geruild voor paard en loper, plotseling een heel aardige stelling te hebben gecreëerd. Weliswaar had hij nog maar drie pionnen tegen wit zes, zijn twee paarden stonden precies goed tegenover de ene toren terwijl de beide dames om beurten vervelende tussenschaakjes afwisselden met een verdedigende positie. Even leek het erop dat wit matkansen had, maar dat ging net niet door, zodat de spelers besloten het met remise voor gezien te houden. Ook de stuurlui die zich inmiddels om het bord hadden geschaard en allerlei nóg betere zetten in petto hadden, bleken de wijsheid niet in pacht te hebben, het bleef 1/2 – 1/2!

Mark-Marco: Na Spaanse opening komt wit met 1 stuk voorsprong erg onder druk te staan. Wit wist deze bedrukking te nauwer nood te ontsnappen en kreeg daarvoor een mogelijkheid om verder te spelen. Via een paard-vork van wit op de dame en koning werd de partij beslist.

Pieter-Jan forceerde de dame-afruil waardoor Fokko niet meer kon rokeren en won vervolgens een pion waardoor Fokko achter de feiten aan bleef lopen en verloor.

Na John’s opening Pf3 probeerde Jac de stelling open te breken. Echter John speelde een solide partij en nadat als laatste de dames waren afgeruild bleef een onduidelijk pionneneindspel over en kwamen beide remise overeen.

Kees Bimmel en Erik de Vriezen besloten na een gelijkwaardige strijd, waarbij veel werd afgeruild en een eindspel ontstond waar niets meer uit te halen viel, tot een remise te komen.

Frans Nijmen en Henny de Jonge speelden heel voorzichtig maar in het eindspel kwam zwart twee pionnen voor te staan. Dit gaf de doorslag en in de 69e zet gaf wit op.