Bas van de Graaf kreeg een voorzichtige Italiaanse opening voorgeschoteld van Peter de Vrieze. Na dameruil won Van de Graaf een pion. Even verderop maakte De Vrieze een foutje, wat door Van de Graaf niet gezien werd. Dit leverde De Vrieze op zijn beurt weer een pion op, en de stelling bleef remise.
Regerend kampioen Hans Aangeenbrug en Martin Krijger speelde de Boedapester weer. De met zwart spelende Krijger kwam met een weinig gespeelde voortzetting, waarop Aangeenbrug direct in de tegenaanval ging. Beide spelers gingen vol op de koningsaanval. Op het hoogtepunt kon Aangeenbrug de dame van Krijger nemen, en stond Krijger op het punt met een promotie een nieuwe dame te halen. In een wirwar van varianten ging Krijger voor een mataanval, om zelf niet mat te gaan. Op het laatst was het enige redmiddel voor Aangenbrug om eeuwig schaak te geven, en zodoende de remise veilig te stellen.
Sjaak Spiegels speelde met wit tegen Kees Bimmel, die voor de z.g. Pirc-verdediging koos. Wit rokeerde lang en zwart kort, waardoor aanvallen ontstonden op de koningsvleugel (door wit) en op de damevleugel (door zwart). Zwart moest als eerste zijn aanvallende stukken terugtrekken om bij de verdediging te assisteren. Sjaak had meer speelruimte met zijn stukken maar kon zijn aanval niet doorzetten. Uiteindelijk werd besloten tot remise.
Linda Greefhorst stond tegen Marco Vieveen weliswaar 3 pionnen achter, maar Linda had een open lijn naar zijn lang gerokeerde koning. Deze vleugel werd te kwetsbaar waarna Linda met twee torens en een dame mat kon geven.
John van Dalsen en Jan Heiligers hadden na 24 zetten al zoveel stukken geruild dat een remisestelling ontstond, hetgeen ook de uitslag van deze partij werd.
Johan van de Velde kwam achter te staan tegen tegen Chris van Eldik en gaf op nadat zijn laatste paard gepend en aangevallen werd.
Paul Greefhorst speelde met wit tegen Mark van Rooten, de partij ging lange tijd gelijk op, totdat Paul Marks loper wist te pennen. Mark dacht hier onderuit te kunnen komen door de loper met schaak weg te spelen en juist Pauls toren te kunnen veroveren, maar zag over het hoofd dat de Paul met de pionaanval op zijn loper tevens een dekking op zijn toren had gecreeerd. Met een stuk achter ging Mark het eindspel in, maar na een gedwongen ruil van de paarden kon Paul met een gelijk aantal pionnen en een loper extra het eindspel makkelijk naar zijn hand zetten.
Piet de Vreede en Dick Doeswijk begonnen met het afruilen van wat stukken, maar Dick zag niet dat de laatste ruil de mogelijkheid voor een aftrekschaak gaf aan Piet, die daarmee prompt Dicks dame veroverde. Met een dame voor dacht Piet het wel even af te maken, maar kwam toch nog in het nauw te staan toen Dick bijna zijn dame in het nauw kon drijven. Piet wist de talloze mogelijk foute zetten te vermijden en zijn dame toch in veiligheid te brengen, anders was zijn winst op Dick niet mogelijk geweest.
Jan Verduin de Boer en Aat Brakel hadden een interessante stelling opgezet, maar Jan ging in de aanval en maakte daarbij een beslissend foutje waardoor zijn stelling in elkaar zakte en Aat de partij naar zich toe kan trekken.
Herman Jukkenekke mocht met wit tegen Han van der Made aantreden. In een Siciliaanse opening gaven beide heren elkaar geen duimbreed toe. Herman dacht met d5 voordeel te behaen, maar doordat Han dit goed pareerde rolde er terechte remise uit.
Ook Andre Tillema speelde een Siciliaanse opening tegen Fokko Baakman, de partij ging redelijk gelijk op, totdat Fokko in de 19e zet een vol stuk verloor na een verkeerde uitgepakte ruil. Andre wist de partij daarna naar zich toe te trekken en Fokko gaf op.
Alexander Greefhorst speelde tegen Pang Yuen. In het eindspel dat waarin Pang veel beter stond en een vol stuk kon winnen, maakte hij een grote blunder waardoor hij zijn dame verloor. In de consternatie daarna gaf Alexander Pang bijna de mogelijkheid een paardvork op